Uiteraard heb ik intussen veel foto's (sinds het digitale tijdperk, van daarvoor heb ik ook veel foto's en die zou ik misschien ook nog wel eens moeten digitaliseren) en die wil ik eigenlijk wel eens kunnen zien en laten zien op een makkelijke manier.

Datzelfde geldt voor de muziek(aanvankelijk te downloaden via Limewire en nu via Spotnet).

Vele mediaservers geprobeerd, maar niet een werkt zoals ik het graag wil:

ik wil vanachter mijn pc de muziek etc aansturen op de tv. Er zijn programma's die dat beloven, maar dat gaat dan weer gepaard met zoveel haken en ogen.

Nu heb ik Serviio als mediaserver gevonden. Eeen eenvoudig programma wat de foto, muziek en videobestanden uitzendt  en op de tv in de woonkamer ontvang ik via het draadloze netwerk het signaal en kan eenvoudig de bestanden afspelen. Op de tv (een wat oudere) in de studeerkamer heb ik een mediabox ervoor staan die ook via het netwerk (het zou ook van een hardeschijf kunnen = EMTEC mediabox) de bestanden afspeelt.

Zo zou dat door het hele huis kunnen.

Ik heb enige tijd een Azbox gehad om de satellietsignalen te ontvangen en tv te kijken. Die deed het ook, via het netwerk de bestanden afspelen. Het beheren en bedienen van het apparaat gaf mij teveel sousa. Ik had toen 2 afstandsbedieners te hanteren. Nu heb ik er één en een rustige omgeving want die Azbox maakte veel herrie door z'n ventilator.