dagblog

 

Het stemmen of niet stemmen is weer achter de rug, nu alleen het gezeik erover nog. En waar ledit dat allemaal naar toe?schrijf-0906 2

Gaan we ons in de diverse gemeente nu ineens anders gedragen? Volgens mij is dit deel van de democratie zo volstrekt nutteloos en kostbaar. De manier waarop mensen - en ik ook - bij de gemeentelijke politiek zouden moeten betrokken worden zal volgens mij flink op de schop moeten wil het dalende aantal deelnemers aan dit uieinde van de democratie nog zin hebben. Wat ???????

Ik heb voor het eerst niet gestemd en ......?

IK heb niet eens een idee welke partijen in onze gemeente iets of uberhaupt wat te vertellen hebben, behalve gekrakeel en alleen voor jezelf opkomen. Nou daar laat ik het maa bij.

Heb toch al flink de pest in - mooi weer en ik kan niet roeien - karweitjes willen niet, voorouders zoeken lukt niet. Ik heb grondig de p... in. Alsof ik nog niet depressief genoeg ben.

Nu : in het zonnetje zitten voor de achterdeur en een boekje lezen, dan slut ik dit af.


 

 

na een zes dagen zzm (zwak-ziek-en misselijk) te zijn geweest heb ik vanmorgen weer eens kunnen roeien. Dan voel ik me toch weer een ander mensch. Bij de koffie gezocht naar Van der Hoogjes en vond een aantal leuke familiewapens. Of ze nu van "Van der Hoog" of Van der Hoogh of zelfs van der Hooch zijn weet ik nog niet. Eén wapen springt eruit en dat is een echte: het wapen van een aantal militairen in onze stamboom. Het staat in de Heraldische DataBank en ziet er als volgt uit: heraldische databank hregnl020744 download Ik vind het best wel een mooi wapen, het is geregistreerd op verzoek van Machiel Cornelis van der Hoog, luitenant-kolonel der cavallerie. De andere wapens ga ik uit de doeken doen op mijn stamboom pagina's.

Nu de spelen erop zitten vraag ik me een paar dingen af. Uiteraard heb ik genoten van de sport en het schaatsen en de medaillles. Maar vooral nu de massale huldigingen daar zijn, vraag ik me altijd af: en hoe zit het dan met de verliezers? Gelukkig zijn die ook wel eens aan bod gekomen met die idiote vragensteller van Wenne.. ? Hoe zit het met die caccommodaties? Zijn de zgn investeringen door de Russen eruit? etc. Met name het laatste wordt wel steeds duurder luxer, uitgebreider etc. Wie stort zich in zo'n avontuur? Blijft dit allemaal nog dicht bij de sport zelf ?????

Mede omdat Marjanne in de gezondheidszorg zit, komen we vaak in discussie met elkaar en anderen hoe die gezondheidszorg in elkaar zit. Wat betreft beloning en wat betreft positie en wat betreft vergoedingen door de verzekeringen en wat die allemaal uithalen om de zorg zo moeilijk mogelijk te maken. We hebben het met elkaar wel eens over de paar moeilijke en schrijnende gevallen (dat zijn er natuurlijk altijd meer, want wij zien er maar een paar) en hoe de maatschappij die in de steek laat, laat vallen eigenlijk.

Probleempje : wat moet ik doen met m'n studieboeken? In dozen opbergen? en voor wie? In een boekekast zetten? en pak ikmze dan nog wel eens. De afgelopen 10 jaar hier in Friesland (de boeken uitgestald in m'n studeerkamer) heb ik geen boek meer gepakt?  Dus ...............   weggooien o.i.d.?? Wat doe ik met al die science-fiction boeken die ik niet meer lees - ook die heb ik in geen 10 jaar aangeraakt, alleen om in de boekenkast te zetten. Ook weggeven, weggooien? aanbieden op boekenmarkt?

Toch doe ik daar niet graag afstand van, maar als ze blijven staan, staan ze alleen maar ruimte in te nemen, te verstoffen en m'n nazaten gooien ze toch weg. Dan kan ik dat beter zelf doen. Hoef ik ook niets na te laten. En al die duizend....  (zo veel zijn het er gelukkig niet) medailles van het roeien = VERGANE GLORIE. Over en uit, net zoals als ik over een tijdje (tenminste 30 jaar nog).

Nog even deze - door de voorgaande tekst, al denk ik er wel eens anders over: einstein-spreuk-human


 

 

ik las vanmorgen een stukje van en over Aart Staartjes. Ouder worden en zien hoe de samenleving om je heen over de ouderen heen valt. Een beetje sombere kijk op het leven - dat vindt hij wel leuk. en eigenlijk kan ik me daar ook wel in vinden. Ik vind het niet zo leuk meer. Vroeger meende ik nog zin te hebben in bijvoorbeeld m'n werk als sportleider bij de TU, als computerdocent in Alphen. Zelfs het vrijwillige werk als gymleraar zijn op de lagere school hier in Oudega was meestal leuk.

De zin van het leven is toch een beetje weggevallen:  een lot van de ouderen? Dat geloof ik niet, er zijn er zo veel om me heen die op een of andere wijze nog een zinvol leven hebben en/of maken en dan vooral met hun "vroegere"werk. Het is dus een beetje somber voor mij, maar het ligt helemaal bij mij - hoe maak je je leven zoals dat nu is, nog zinvol. Nou dan moet ik me afvrgaen wat is mijn leven nu.

IK heb de laatste 2 dagen vooral gegraven op internet naar stamboom gegevens en kom er dan achter dat ik op een verkeerd pad zit. Een Van der Hoogh (met  'h' aan het eind) is geen verschrijving maar een duidelijk ander persoon en niet te koppelen aan mijn Van der Hoog - en. Ik zal hier eens een plaatje inzetten om welke schrijfwijze het gaat.geboorte-ArienvdHoogh-1678

Gelukkig heb ik ook geroeid, want daar voel ik me altijd beter door: dat zijn natuurlijk de endorfientjes die je nu eenmaal krijgt bij een duurtraining. Dat ga ik dan zo dadelijk ook maar weer doen. Is dat dan een zinvolle betekenis van mijn leven? Een inspanning om een lichaamseigen 'dope' te krijgen waardoor ik me niet zo negatief voel? Klussen doen om het wonen comfortabeler te maken, zeer nuttig en zinvol werk.

Het probleem waar Staartjes mee worstelt, dat de samenleving ouderen als "kostenpost" ziet en eigenlijk alles zo doorberekend, heeft en krijgt zo'n negatieve en cynische klank. Maar eiegenlijk is het wel waar. Zoals de regering en commentaren en de media allerlei zaken afweegt tegen de kosten en dat vervolgens verhaalt op met name de ouderen en zwakken - pensioenen, ziektekosten vergoedingen, verzekeringen, uitkeringen van speciale medicijnen, de zwaksocialen die uit de werkplaatsne worden gezet, nou ga zo maar door.
De regering die dit soort maatregelen maar blijft nemen, zorgt er wel voor dat er een stemming iontstaat waardoor geen positieve economie/instelling meer ruimte krijgt. Daar zal natuurlijk wel iemand iets tegenin te brengen hebben - nou kom maar.

 Ik ga maar eens wat dope tot me nemen en eerst even wat inspiratie en transpiratie geven: even ergometeren.


 

 

Vanmorgen vroeg : koud, ruiten van de auto waren bevroren er hing vorst in de lucht, MAAR het was windstil. Dus ben ik gaan roeien - kijk maar even naar m'n trainingsresultaat - en toen ik op dreams-dont-workons roeivlotje stond realiseerde ik me wat:

Ooit leek me het dagelijks te kunnen roeien en een eigen roeibootje het einde. En eigenlijk hebben we dat samen (Marjanne en ik, anders was het niet echt gelukt) voor elkaar gerkegen. We hebben allebei een eigen skiff, en nog een single wherry. We hebben een eigen roeivlotje en de boten liggen er vlak naast. En we kunnen onze boten thuis beschut opbergen.

We hebben één van onze "dromen" dus gerealiseerd. En wat is dat een luxe, het moet wel goed weer zijn in de zin van niet te veel wind, maar voor de rest prima.

Gisteren was echt een 'off'-day, kon geen beslissing nemen wat ik graag wilde doen en roeien zat er niet in, terwijl ergometeren nou ook niet zo'n leuke optie was, zie mijn trainingsresultaten - het was niet geweldig.

Maar uiteindelijk ben ik buiten wat gaan opruimen, en zowaar was dar een zonnetje. Leuke foto's van eerste crocussen etc en uiteindelijk heb ik lekker wat gewerkt buiten en dat voelde positief. Maar is dat nu mijn zingeving voor m'n lleven van nu???

Maar blijkbaar werkt zo'n zonnetje en het lekkere weer (koud, zon, windje, heldere lucht) positief - zou ik toch last hebben van de zgn winterdepressie?

Als ik dat zo naga, dat ga ik het bijna geloven.

Wat betreft beovenstaande spreuk kan ik best wel stellen dat ik daaraan best wel gewerkt heb. Uiterraard zijn er tegenvallers bij. Van roeien kan je niet leven zei mijn moeder, maar ik heb het wel gedaan als sportleider in Delft bij Laga en Proteus. 

Toen ik steeds meer genoeg kreeg van de Randstad ben ik inderdaad gaan verhuizen naar Friesland. Ik heb toen duidelijk gekozen voor een ander leven en koos er bewust voor in aanvang weer alleen te gaan wonen en leven.

Dus, ja als je een "droom" hebt, dan moet je er hard voor werken om die te realiseren en dan lukt dat ook. Ik heb nog wel wat dromen ...... en die komen wel!!


 

 


allemachtig wat voel ik me klote nutteloos, gestofzuigd notabene en een beetje zoeken naar een overleden stamboom lid. Ik word niet zo goed van dit soort zaken. Gewoon geen zinvolle dingen, ze hebben geen betekenis. Oh ja ik heb gisteren in de namiddag flink wat hout gezaagd : dat is goed voor onze kachel. Maar moet ik dat nu zinvol noemen???

Gespreksstof heb ik niet meer - het nieuws van vandaag??? Ja ik sta achter die leraren die een kleiner aantal leerlngen in de klas willen. Dat is logisch als je bedenkt dat er in het navbijije verleden steeds meer op het bordje van de leraren is gekomen. De leerlingen steeds mondiger worden en ouders kritischer, sta dan nog maar eens stevig in je schoenen. Met al die moderne media in de klas.

Met minder leerlingen meer differentiatie, meer persoonlijke aandacht en dus betere controle op uitvallers etc.

Dat is mijn mening, maar ik ben sinds jaren een roepende in de woestijn. Ben ook niet van nplan de barricades op te gaan voor zoiets, kan dus gewoon niet zinvol bijdragen. Wat doe ik dan nog op deze wereld. 

Afgelopen week mijn oudste zoon geholpen met klussen aan zijn huis. Dat is goed werk, maar klussen aan mijn eigen huis -- ho maar.

Ik denk dat Wouter ook wel anderen had gevonden om te helpen als ik er niet meer zou zijn. Dus zinvol ???

Nu zit ik naar de mist te kijken en te wachten tot ik kan roeien - zinvol - nee maar na afloop voel ik me hopelijk iets beter, slechts door de endorfientjes. Maar het is voorlopig nog het meest "zinvolle" wat ik kan doen en wil doen. De rest is gewoon een beetje 'er zijn' ??

human-11-12-13

human.nl - durf te denken :  'Verspil de rest van je leven niet aan bespiegelingen over je buren, tenzij je daarmee een of ander voordeel voor beide partijen op het oog hebt.' (Aurelius)

 

 

 

 

Subcategorieën

positie 16
positie 18

Additional information