persoonlijk

Een kleine reportage van de klus aan ons oude klompenhok:

 

In het huwelijksbootjeP1040611

 

vrijdag 15 juli 2016

Na zoveel jaartjes te hebben samengewoond wilden we onze relatie voor onszelf en voor iedereen wat duidelijke bestendigen, zeg maar duurzaam maken - om het modern te noemen. We gaan nu door het leven als echte achtelieden. Hoewel we dat geveol al heel lang hadden.

De huwelijksdag zelf wilden we klein houden en eigenlijk alleen voor familie, maar ja dan toch wil je die en die niet vergeten. We kwamen op zo'n 70 uitnodigingen en hebben het toch maat thuis gevierd en dat was erg prettig.

Ook omdat we hulp hadden gevraagd aan mijn roeidochters van Aegir.

's Morgens druk met tent opzetten en versieren, want je weet maar nooit wat het weer doet. En daar kregen we extra kado'tje van - wat een prachtige en zonnige dag.

Het allereeste kado'tje was misschine wel het leukste en zeker het meest verrassende:

Op het moment dat we iedereen naar de auto's hadden gestuurd en we zelf achter het stuur van onze eiegen auto wilden kruipen:

Stond daar ineens Thijs met een verhaaltje klaar, dat wij de bruiloft toch 'klein' wilden houden en dat zij vonden dat we dan oook maar 'klein' naar de trouwambtenaar moesten ....

...  en daar kwam hun vriendin Saskia met een Trabantje om het hoekje om ons naar hewt stadhuis te brengen en terug. Wat een onzettend leuke verrassing en dat hebben we ons heerlijk laten aanleunen,

Fantastische verrassing en erg leuk, Thijs, Nicole en anderen!! - wat een ontspannen manier om aan deze dag te beginnen.

photo 2016 07 17 12 21 40

 In het stadhuis:  
Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /home/w5522431/domains/vanderhoog.nl/public_html/images/huwelijk/stadhuis
 Bij ons thuis :
Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /home/w5522431/domains/vanderhoog.nl/public_html/images/huwelijk/bijonsthuis

Hallo,

nu gaat het over mij ..... ???

je bent nu op mijn persoonlijke en door mijzelf ontworpen website.

Onze Bed and Breakfast moet voor iedereen zichtbaar zijn. Als je nieuwsgierig bent naar het één en ander over mij zul je moeten inloggen.

Uiteraard vindt je hier een paar persoonlijke zaken, maar vooral de dingen die ik leuk vind. Zoals de roeisport, het werken in de tuin, diverse klussen aan het huis.

Eigenlijk ben ik ook wel een beetje trots op de zaken die ik heb geleerd en waar ik heb gewerkt. Ook dat staat erin (voor de nieuwsgierigen onder u).

 

Over Ons en de Omgeving

met een aantal website-verwijzingen

In 2004 zijn we (Marjanne van Smaalen en ik) hier utein26-oud komen wonen, een beetje tegen de zin in van onze kinderen - die vonden dat wat ver reizen. Even bij vaders of moeders langs wippen zit er dan niet in. Zo'n reis en bezoekje moet je even plannen. Dat moeten wij ook.

Alleen Daan (jongste van Marjanne) ging mee en is nu bezig met het laatste deel van z'n opleiding. Zeer waarschijnlijk gaat ie in Rotterdam werken, alhoewel hij hier in Leeuwarden ook prettig heeft gewerkt.

We zijn terecht gekomen in een woonboerderij die als zodanig al redelijk ingericht was. Dat betekende dat de inhoud van de stallen enz aangepast waren voor wonen. scannen0001Gelukkig hebben we de bewoners die er op het laatst nog in "geboerd" hebben, nog gesproken. Ziij konden ons gelukkig vertellen hoe het een en ander in elkaar heeft gezeten. De geschiedenis van het huis hebben we ook een beetje kunnen achterhalen. Het heeft zelfs aan de overkant van de weg gestaan, waar ie is afgebrand en weer aan 'onze' kant is opgebouwd. Gelukkig op een zandplaat, want het weiland tegenover onze voordeur ligt wat lager en is zo nat als wat. Daarin te wonen zou niet zo lekker zijn. Nu merken we ook wel wat het is om direct op een zandplaat te wonen. In tegenstelling tot het wonen in Rotterdam, waar alles werd onderheid - heipalen en dus ook een (kruip)kelder die met hoog grondwater (en dus hoog buitenwater) meestal onderliep. Hier is dan alleen sprake van optrekkende vochtigheid als we zien dat het water in de sloten hoog staat en de weilanden erg drassig zijn.

De website van Oudega : http://www.oudega.info die ik (niet in deze vorm) ook nog heb ontworpen en onderhouden.

De woning ligt in het zogenaamde buitengebied van Oudega. En we zijn eigenlijk gesitueerd tussen Eernewoude en Oudega in. Ook in Eernewoude komen we regelmatig, wandelen en fietsen en we roeien er op het water rondom het dorp. Wat eigenlijk één groot natuurgebied is en beschermd : d'Oude Veenen.een nationaal park met een internationale bekendheid, met van oudsher prachtige huisjes op zeer natte (moeras)grond en prachtig gelegen. Ze zijn te huur, maar sommige zijn zeer prijzig - o.a. bij vrienden van ons Mirjam en Ulbe Postma, met hun verhuurbedrijf.

De website van Eeernewoude en van het Nationaal Park d'Oude Veenen, eigenlijk alleen maar bekend met zijn Firese naam : d'Alde Feanen

Zoals gezegd, roeien we daar veel. Dat wil zeggen we roeien op de Wijde Ee en hebben onze skiffjes en een roeivlotje aan het water. Makkelijk bereikbaar met de fiets en goed in het water te leggen aldaar.roeivlotje 008Marjanne heeft ook haar goedkeuring gegeven, kijk maar op deze foto :  CIMG9413

positie 16
positie 18

Additional information