januari 2014

De eerste week van januari zit er op, de kop is eraf : ik heb een overzicht van onze berichtjes van heel 2013 per maand gemaakt.

En we zoeken ons een ongeluk waar die kippen toch hun eitjes leggen, het zouden er 4/dag moeten zijn.

eitjeszoeken

In het donker opgepakt,  hebben we sinds gisteren 4 nieuwe kippen bij de buurman gehaald en in het hok gestopt, foto's volgen later - ze hebben elkaar nog niet afgemaakt. Al is er zojuist één van onze oudere kippen - zo'n bruine die goed eieren legde - overleden. Ik denk gewoon ouderdom.

De stamboom sinds nov 2013 weer eens aangepast, evenals het 'beeld van de stamboom', het in grafiek weergegeven netwerk van van der hoogjes. Kompleet met een index van achternamen, is wat handiger te zoeken naar jezelf en dan terug naar anderen. Klik hier voor die index.

skiffreparatie 4M'n gerenoveerde skiff opgehaald bij de Roeiwerf Wiersma in Heerenveen - wat een prachtige boot is dat weer geworden. En de huid zo glad, een vlieg zou er niet op kunnen landen, de Rottecompetitie op de dag erna ging dus ook goed.

een ree'tje vond de groene plantjes vlak bij huis wel erg lekker : reetje voor de deur 008


februari2014

    Een familie-bezoek - dat wil zeggen - ik heb Ewout van der Hoog in Amsterdam opgezocht.CIMG0141 Een familielid met een gemeenschappelijk voorvader van zo'n 5 generaties terug. Een bijzonder prettige ontmoeting vonden we beiden en die zal nog wel eens herhaald worden. En wat heb ik m'n ogen uitgekeken in de buurt waar hij me heeft rondgeleid - in één woord prachtig en wat voelde ik me een "boertje van buten".

Heerlijk kunnen roeien afgelopen 2 dagen - nu maar even ergeren op de roei-ergometer. In de afgelopen zoektocht naar  nieuwe stamboomleden blijkt dat er best wel wat VanderHoogh-jes zijn, geboorte-ArienvdHoogh-1678maar er is nog geen stamboom van gemaakt. Wel een stamboom ontdekt uit Delft, maar die is snel "uitgestorven". In Bleiswijk zijn er ook een aantal terwijl er in diezlefde tijd ook De Hoog jes rondleipen of De Hoogh en zelfs De Hooch. Nou ga d'rmaar aan staan.

vanmiddag wat zon en toen maar even de tuin in, al flink wat crocusjes tuin-februarie 6en sneeuwklokjestuin-februarie 9terwijl Marjanne een tractatie maakte ter gelegenheid tuin-februarie 3van de geboorte van haar 3e kleinkind Giijs van Elske, die zien we helaas vrijdag pas.
maart 2014

 

Na vanmorgen wat geroeid en Marjanne geërgometerd te hebben, zijn we vanmiddag - heerlijk zonnetje, minder prettige wind - gaan fietsen boven Franeker. Daar waar ook de Slachte marathon (eens in de 4 jaar) gewandeld en gefietst etc wordt.2014-3-2-fietsen27,9 km in 1:52:23 en14,8 km/u met een max van 25,8. Het leukste stukje was over de zeedijk aan de waterkant waar het "fietspad" een schuine hoek had.

Voorjaarsweer lentedag 6, dus trok iedereen eropuit: ik Rottecompetitie en Marjanne fietsen op de Veluwe (60 km !). Nog een dag met mooi weer en ..... lentedag 5  lentedag 17

eindelijk wat aanvullingen gedaan in de stamboom, voornamelijk kleine verbeteringen die aangegeven zijn door nog levende Van der Hoogjes (Cateau, Ewout, Tilly uit Canada), heel erg bedankt. Ook leuk zijn hier en daar aanvullingen uit notariële akten - er zijn heel wat Van der Hoogjes die flink gehandeld hebben. Ga nu ook maar starten met een stamboom de Hoog en Van der Hoogt. In de originelen worden daar nogal eens wat schrijffouten gemaakt en uiteraard ook leesfouten - want zo goed is dat Nederlands van toen niet geschreven.

 
april 2014

 

 

klein eiffel2014 web06                                    We hebben een weekje vakantie achter de rug .......... HEERLIJK

De  kippen leggen inmiddels regelmatig een ei, maar waar ?  CIMG0345CIMG0346 ...... die verstoppen ze soms achter een boom op het terrein van de buurtjes tussen de bramen"prikkels".

Als voorbereiding op een fietsvakantie hebben we op de Veluwe een tochtje gefietst van zo'n 57 km th fietseropuit nl veluwe12-4-2014

Zojuist m'n roeifoto's ge-updated met de Skiffhead 2014 en de Head met de Post-8

Onze Tuin Website heb ik ook weer wat bijgewerkt met name de foto's.

Foto-albums van 2014 bijgewerkt met oa het tochtje van Marjanne over de Afsluitdijk en een heerlijke lentedag in tuin en sloot :

lentedag 6


mei 2014

We hebben weer nieuwe kuikentjes, door een toeval: bij de boer was een nestje dat hij absoluut niet wilde hebben: kip en 7 kuikens verhuist naar ons kuikenhokje 

CIMG0435

Een nieuw - oud onderdeel van de website : d2d.vanderhoog.nl voor de verhalen van "Van Dag Tot Dag".


juni 2014

 Oh ja we hebben onze houtvoorraad eens goed georganiseerd - het werd weer een puinhoop : houtopslag 1 houtopslag 2


 juli 2014

We wonen 10 jaar in Oudega en dat hebben we gevierd met de buurtjes en vrienden : en een boompje geplant - een walnoten boom                                planten-walnootboom79


augustus 2014

Met Ineke donderdag een fietstochtje gemaakt door Heijplaat, waar onze jeugd hebben doorgebracht, een tochtje met een waterbus van Erasmubrug naar Heijplaat -dat ging heel wat sneller dat met het ouderwetse heen en weer bootje. En wat een veranderingen, of we er nog willen wonen ?  ...........{modal images/CIMG0819-klein.jpg} CIMG0819-klein 


september 2014

nog een maandje en dan vakantie naar Zuid Afrika ...


 oktober 2014

Eindelijk weer eens gecoached bij aegir in groningen, de eerste jaars lichte dames

Wat dacht je van dit mandje met fruit uit eigen tuin? 

CIMG1010

 

 

 

 

 

 


 november 2014

 

Na een voor mij heftig trainingsweekend met dames die ik sinds kort coach, een heerlijk toetje IMG 1109 bij een etentje met de buren ter gelegenheid van onze thuiskomst.

Een leuke Hel gevaren en een minder leuke schade erbij:

IMG-20141123-WA0009 CIMG2185


december 2014 

tuin-dec2014-04mijn weersrtation met de bijbehorende metertjes oa: tuin-dec2014-08zo kan ik zien of er wel of niet te roeien valt, bedankt voor dit verjaarsdagkado, jongens ......

positie 16
positie 18

Additional information