nieuwsreactie

Nou dit vind ik nu weer belachelijk. Iedereen en overal wordt er bezuinigd en dit kunnen ze laten bestaan.

In eerste instantie zouden alle topmensen van zowat alle bedrijven moetn gaan inleveren. Enerzijds een goed voorbeeld geven, anderzijds bijdragen tot behoud van arbeidplaatsen. Natuurlijk roept er meteen iemand, maar daarmee los je een tekort niet op! Nee dat misschien niet, maar een beetje solidariteit mag wel, want ik geloof - mede naar aanleiding van een tv reportage - dat we met nog meer rampen economisch en anderzins zullen krijgen te kampen in 2013 en 2014.

Salaris SNS-baas 'hartstikke veel'

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken ANP

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken vindt het salaris van de nieuwe SNS-topman Gerard van Olphen "gewoon hartstikke veel". Dat zei ze in het radioprogramma TROS Kamerbreed. Maar Klijnsma steunt hem wel, omdat ze het belangrijk vindt dat de SNS-bank snel weer op de rails komt.

De nieuwe baas van SNS gaat zo'n 550.000 euro per jaar verdienen, maar volgens Klijnsma laat de SNS-topman daar een andere baan voor in de steek die hem veel meer geld opbracht.

Democratie gaat eraan kapot, door dit soort acties en door niet met z'n allen eraan te werken. Als de overheid zulke beslissingen neemt of zulke zaken laat lopen, dan geloof ik niet dat ik achter zo'n overheid wil staan. Met medeburgers dit  probleem accepteren?? Nee, dus

Net zo min als je aankoop van SNS Sparen afgewenteld kan worden op de burgers.

 

 

Maxima 468114De ergernis uitspreken over al die opiniepeiling van de NOS. Je hebt er niets aan en ik beschouw het als een vorm van manipulatie van een mening die het publiek (meerderheid) moet hebben om de media stof te geven voor de inhoud van hun programma's.

Ik vind het zinloos.

Eiegenlijk horen de ouders van Maxima erbij te zijn. Ze zijn OUDERS, dat er ook een luchtje aan zit is duidelijk. Maar dat ga je toch niet in zo'n gebeurtenis uitlichten. En dat is nu juist wat de media en de verslaggevers doen. En daarmee wordt de publike opinie/mening weer gemanipuleerd.

We geven en kunnen onze mening al op zo veel verschillende manieren laten blijken - wat ik nu ook doe, alleen zal niemand dat waarschijnlijk lezen - moet er dan ook nopg breed uitgemeten zo'n opiniepeiling van de NOS overheen???

Ik vind het niet bijdragen, en ik vind toch wel dat Beatrix het fantastisch doet en gezien haar instelling denk ik dat zij Willem-Alexander goed heeft opgeleid. Geef die man (46 jaar!!!) de vrijheid om z'n eigen vorm eraan tegeven. Ik vertrouw dat helemaal. Jammer alleen dat hij niet meer aan de politieke bijdrage een invulling kan geven. Ik geloof dat de vorige koninginnen het erg goed deden. En ik kan me de mening van D66 niet voorstellen, ben het daar ook geheel niet mee eens.

Nou dat was het dan weer eens.

Ik heb nog wel meer ideeën om op te schrijven. Maar neem er vaak de tijd niet voor.

 

 

Máxima: koningin zijn 'hele eer' 30 jan 2013, 11:01 video Prinses Máxima vindt het "een hele eer" dat ze haar schoonmoeder mag opvolgen als koningin van Nederland.

 

Onderstaand berichtje las ik via Google Reader (die ik geopend heb in Thunderbird), en waar ik me best wel druk over kan maken:
 
 
skitch-12-12
 
Het gaat mij natuurlijk niet om Rutte, maar om het pestgedrag van kinderen op school.
Als gymleraar heb ik dat dagelijks meegemaakt en daar komt het meest gekke en gestoorde gedrag uit voort wat je je maar kunt bedenken, zonder dat er echt iets mis is met zo'n gepeste jongen of meisje.  En alleen maar omdat er jongetjes of meisjes zijn die vervelend tegen één kind doen.
Voorpiepen in de rij, net een duwtje geven waardoor de ander valt. Slaan en trekken aan de haren. Het begint met zulke kleine dingen op school.
 
Maar volgens mij begint het al veel vroeger. Binnen het gezin, het aanleren van een aantal normen hoe je omgaat met een ander kindje wat bij jou dochter of zoontje komt spelen. Het delen van speelgoed, het samen iets doen. Respect bijbrengen door direct ingrijpen bij verkeerde handelingen.
Dat betekent dat je er als vader of moeder dicht bij moet zijn de eerste keren en rustig en duidelijk veroordelen. Op erg jonge leeftijd vinden kinderen dat niet erg, dat moeten ze nog leren en daar worden ze alleen maar beter van.
 
En toen hoorde ik vanmorgen op de radio dat er een meisje zich voor de trein had geworpen in het zicht van klasgenoten. Een duidelijker schreeuw om aandacht voor het pestgedrag kun je niet krijgen.
Hoop niet dat dit een golf van zelfmoorden onder de gepeste kinderen in gang zet.
De reactie van de schoolleiding was weer zo'n holle frase. Ik kan me niet voorstellen dat binnen het onderwijs er niet meer aan gedaan klan worden. Niet allerlei stille optochten en workshops en wat voor inventieve begeleiding je ook kunt bedenken. Maar gewoon de maatregelen in de klas - direct op de werkvloer.
Die "holle frase, van we zullen een diepgaand onderzoek instellen" komt wellicht van een schoolleidingfiguur die met beide bene naast het onderwij staat.
 
Dat was een eerste keer een reactie/ergernis van mij op het nieuws van 12 december 2012.

Ik vind het te belachelijk voor woorden (en toch schrijf ik er iets over):

 

skitch-14-12

 

Ditt soort uitingen slaan helemaal nergens op. Eigelijk zou je dit instituut monddood moeten maken in de wereldpers.

Enerzijds probeert ie modern te doen met een twiteraccount  en dan doen ze dit soort mededelingen. 

Het snijdt geen hout, misschien in zgn geloofskringen, maar die moeten dan eigelijk ook eens goed nadenken. Waar besteden we onze aandacht aan, toch niet aan dit soort onzin.

En dan zo'n boodschap brfengen op een zogenaamde dag van 1 januari een"Werelddag van Vrede" .Ik vrees dat ze in teveel landen om op te noemen de geweren net zo makkelijk opnemen als elke andere dag.

Dit slaat toch nergens op?

 

Zo dat was een stukje ergernis.

Van de vorige reactie, vind ik in de berichten allerlei  kreten als "we zullen het tot de bodem onderzoeken" etc. Dat is dus iets waarin ik niet geloof.

Vele uitspraken zijn die van ongeloof, dat beteeknt ook dat pesten zo geniepig plaats vindt. Gewoon niet voor te stellen.

Het is nieuws is er druk mee bezig, er staan al steeds allerlei stukjes in de kranten. Moet dat nou? Het is misschien goed om te melden dat het zo'n lieve meid was,maar intussen is ze er niet meer. Voor de betrokkenen lijkt me dit niet zo leuk. Melden dat het zo'n goeie meid was maar ointussen is ze wel gepest en was dat voor haarzelf een rden er een eind aan te maken. Schrijf dat gewoon niet, maar zit de school en dienonderzoekers en de pesters achter hun vodden.

 

Dit is m'n tweede reactie op een nieuwsitem

positie 16
positie 18

Additional information