reisverhalen2016

Zon(nige)dag 4 december 2016

Zoals we al eens eerder hadden gedaan, gefietst bij Lauwersoog, mn door een schietterrein van Defensie. Zijn we nu weer datzelfde punt gegaan en vandaaruit hebben we een tochtje aan weerszijden van de zeedijk gemaakt. Heen over de zeerand van de dijk met uitzicht op de Waddenzee en terug binnendoor net aan de landzijde van de eerste dijk die daar gelegdwas. Door een paar kleine dorpjes/gehuchten o.a. Broek en Pieterbuorren en Kleine Huisjes. 

Heerlijk zonnetje en vrijwel geen wind op zondag 4 december: 28,4 km, 1 u 48:22 min,, 15,7 km/u en hier de route fietsen 4 12 16

Met de auto naar vetrekpunt gereden en thee en koffie en lekkers mee. Prima actie en rustig dat het was, prima.

 
Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /home/w5522431/domains/vanderhoog.nl/public_html/images/reisvak/fietsdec2016

Vakantieweek Marjanne, goed weer : koud maar zonnetje en zeer weinig wind.

Wij gingen een rondje fiets in het Fries-Drentse Wold. Wat kan daar nou voor bos zijn? Nou dat was eigenlijk heel erg fraai. Bomen niet te dicht op elkaar, zandverstuiving met goed gras begroeide heuvels, schaapjes op de heide. Lekker gefietst maar wel koude tenen na afloop.

ongveer 22 km, 1 u 30 min gefietst ,met een gemiddelde van 14,6 km/u.


Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /home/w5522431/domains/vanderhoog.nl/public_html/images//reisvak/fietsnov2016

Dinsdag 13 sept 2016,

Auto: 283061 - 282980 = 81 km

Vannacht hevig, maar kort fel onweer en regen, ik om 9:00 eruit M om 10:00 uur. Bandje fiets snel kunnen vervangen, en dan een beetje bijkomen en dan gaan we naar Nantes om bootjes weg te brengen en te roeien.

Zo gezegd, maar niet makkelijk gedaan, ondanks dat Google Maps Offline keurig aangaf waar we naar toe moesten (Chemin de la Houssinière, wat eiegenlijk Rue de la …) moest zijn. Uiteindelijk iemand gevraagd bij een Base Nautique (was allleen voor zeilen) en die gaf ons de juiste richting. Helaas hetzelfde als Google Maps al deed. We hebben zo’n 2 uur rondejs gedraaid over de universiteitscamus en uiteindelijk zag ik een bordje met UNA erop. Dat was het en toen waren we er ineens, met een lauwe ontvangst behalve toen Louis Ves….. terug kwam van fietsen, toen geen problemen meer. Ligplaats buiten, gebruik kleedkamers en wij een uurtje het water op om te verkennen. Uiteraard kregen we een licht buitje over ons heen, tijdens het roeien is dat niet erg. Prima roeiwater, coachen doen ze daar vanuit de motorbootjes. Ongeveer 8,4 km geroeid in iets minder dan 55 min.

Bij uitstappen gaat mijn liknie wel steeds meer pijn doen, dus dat wordt nog een bezoekje aan Hanneke, waar ik uiteraard helemaal niet blij mee ben. Terug moesten we natuurlijk nog wat eten halen en in St Etienne de Montluc vonden we een giga Super U, waar we werkelijk alles kunnen vinden. Pas met schemer terug en in het donker gegeten. Wel romantisch maar niet makkelijk voor het koken door Marjanne. ’s Avonds al gaan regenen en dat heeft het de hele nacht gedaan. Niet leuk hoor.

 

 

Woensdag 14 sept 2016,

Auto: 283075 – 283061 = 16 km

Fiets : 23,2 km, 1:26,2 uur en gem 16,6 km/u

Om 9:00 op en wel droog, maar ??? nu 19 graden bij de tent en we gingen toch voor mooi weer.

We zijn naar het dorpje Couëron gereden en hebben vandaaraf gefietst langs de Loire richting Nantes. We hoopten op een mooie route langs het water. Alleen het eerste stuk (nog binnen Couëron) was langs het water en later nog een keer in Indre. Verder vooral fietsen langs een D-weg en langs achterkant van huizen (de rotzooi-kant) en vooral langs veel stinkende industriën en een soort zigeunerkamp, of asielzoekerskamp met alleen maar caravans etc. Terugweg was helaas hetzelfde. De route was redelijk aangegeven. Ik wilde eiegenlijk na aflloop ergens wat eten, maar dat werd het toch niet (bedeining kwam niet opdagen en wij hadden weinig geduld) dus maar eten bij de tent. Toen was mijn humeur op een nulpunt.

PingPong : H:M = 1:0

 

 

Donderdag 15 sept,

Ik begin onze reisverslagen dit keer op do 15/9. Kan ik wat makkelijker alles herinneren:

Vandaag stond weer roeien op het programma en zijn we vanmorgen om ong 10:00 uur vertrokken naar de UNA, weer via een andere route blijkbaar misschien omdat ik wat anders ingesteld had. Weer een ander deel van Nantes gezien.

Best wel lekker geroeid, heen wind mee en dat ging makkelijk tergug tegen en uiteraard minder amkkelijk. We hebben een EID-training gedaan – 3x (8x 15 halen/60 sec rust)5-10 min rust; Marjanne heeft 1,5 x gedaan. Na afloop hoopten we daar koffie te drinken, maar het was net iets te nat door echte druppels – net geen regen, maar droog was het ook niet. Ik kon gelukkig even op Internet en d’r kwam een hoop tegelijk binnnen. Wilde ook nog zoeken naar lokaties van naturistenstranden maar dat lukte niet ??

Of we zouden gaan rijden dan wel even fietsen langs de Loire, of naar een naturistenstrand. Geen van beiden gedaan, want ik denk dat we toch allebei een beeetje te moe waren en vooral erg teleurgesteld in het weer. We hebben deze vakantie gepland op basis van een lange termijnverwachting en die klopte niet zoals we even hebben nagekeken op een weer-app. Dus enigszins gefrustreerd. Met boodschappen doen in een dorp in de buurt waren we ong 15:15 terug. Konden we eindelijke aan de koffie met wat lekkers om even ons goed te voelen.

Nu toch nog een klein beetje zon en bloot.

Ik baal nog steeds wel heel erg omdat ik dus geen internet verbinding heb en niet met m’n mobiel kan netrenetten en bellen vanwege die onbruikbare simkaart.

Even wat gegevens:

283123 – 283075 = 48 km gereden, in de skiff heb ik 9100 m geroeid met hierbovengenoemde training waarbij ik in de 15 harde halen op t 24-26 zat en onder de 2:20/500 m roeide; over het geheel heb ik 56:52,6 min gedaan, met een gem van 3:07,5/500 m. Niet zo interressant dat laatste. Van Marjanne heb ik de gegevens nog niet.

Plannen voor morgen? Vooral afhankelijk van het weer en waar we zin in hebben.

PingPong : H:M = 2:0

 

 

Vrijdag 16 sept 2016

Auto 283326 – 283123 = 203 km

Op zoek naar mooie weer aan de kust wellicht. Op de kaart stond er vanaf St Nazaire een groene rasnd langs de weg, dus je weet maar nooit.

Prachtige huizen langs de kust en inderdaad steeds meer zon, een soort Wassenaar. Uiteindelijk konden we via een zijwegtje een stukje zee zien en zelfs een trapje. Daar zijn we koffie gaan zetten en met de koffie in de hand lopen we naar infobord. Is er zowaar een plage Naturist daar, nou wij kijken naar beneden: klein strandje met veel rotsen en dan de zee (het was eb). Bij vloed zou het water best hoog komen en zal er van zwemmen niet veel terecht kunnen komen vanweg die rotsen dan onder water.

Verder langs de kust/strand en rosten gereden en was best wel mooi (Pornichet, La Baule=Scheveningen) redelijk wandeling op strand gemaakt en in een Creperie gegeten. Toen naar de Côte Sauvage een soort schiereiland met zeer rotsige kust en sommige kleine strandjes Op Pointe du Croisir hebben we een tijdje in de luwte in de zon gezeten op het strand tot het water met opkomend tij bijna tot onze voeten kwam – lekker boekje gelezen. Door fraai landschap met zoutwinningpoeltjes gereden naar Piriac sur Mer en daar gegeten, terug om 20:30 bij de tent.

 

 

Zaterdag 17 sept 2016

Auto : 283366 – 283326 = 40 km

Fietsen: 12,22 km, 1:06:11 uur, 11,08 km/u

Eerst stukje roeien, dan wat internetten bij de UNA en dan fietsen.

Dat fietsen werd een rondje rond de Erdre, eerst stadsinwaarts en toen weer langs de Erdre terug – mooie parken doorgefietst al was het pijnlijk voor de beentjes. We hadden tenslotte best hard geroeid. Van internetten via de wifi van de UNA kwam niet zo veel. We konden wel de weersvoorspellingen zoeken, en dat was niet zo best. Maar om al eerder terug te gaan ook niet want de voorspelling in Oudega voor de komende tijd is ook niet goed.

Ik begin intussen steeds meer de P… in te krijgen en heb van alles opgeschreven om het van me af te krijgen. Wellicht vandaag (18/9) naar een McDonalds om te internetten.

PingPong H:M=2:1

 

 

Zondag 18 sept 2016,                           

Auto 283408 – 283366 = 42 km

Ong 9:00 uur op want er zat een vogeltje in de tent, ook al een keer een muis binnen gehad. Het was toen 14 graden, niet leuk.

Ik moet de score van het PingPong bijhouden: vandaag H:M=0:1 en 1:1 en 2:1

Om 16:00 toch naar MacDonalds voor internet, daar hebben we met een koffie toch wel (te) lang gezeten. Chagrijnig en hoofdpijn, maar om 18:54 kaasje, wijntje.

Vrijdag gaan we Mont-saint-michel bezoeken en rijden door langs de kust naar zeeland en huis terug.

Maandag 19 sept. 2016,

Auto 283487 – 283408 = 79 km

Fietsen 21 km, 1:28 uur, 14,6 kkm/u

’s morgens geroeid, een lange en rutige ED-training. Aan het end kwamen er 2 dames van de nationale equipe aanzetten – niet hard hoor, ze moesten ook nog uitrusten, van een 20 km ED – en daarna zijn we gaan fietsen al moesten we wel even wachten op een fikse buitje.

Even een stukje gereden om naar de Loire te komen en toen langs de Loire gefietst. Een echt lelijke rivier, zeer snelstromend water en er waren hier wel eerder erg hoge waterstanden geweest. Uiteindelijk fietsten we aan de buitenkant van de dijk = weg, en met een fraai uitzicht op het water en de natuur eromheen. Zelfs bij een mooi aangelegd park met sportactiviteiten.

’s Avonds camping betaald (105 euro)  met nog eens een korting.

 Dinsdag 20 sept 2016,

Auto 283674 – 283486 = 188 km

Naar Mont-Saint-Michel, redelijk in de middaguren vertrokken en rustig aan gedaan. We kwamen terecht op een camperplaats in Ardevon, wat niet zo’n succes was en toen gegaf onze brander het ook nog eens en de elektra zekering sloeg door. Je krijgt er maar 4 Amp, wat eiegnlijk niets is. Camping is dus een afrader. We zijn op de fiets dat hele spectakel wat we de volgende dag zouden gaan bekijken, alvast gaan verkennen : een ehct circus. ’s Avonds in de Auberge in Ardevon gegeten, waar bij het afrekenen bleek dat de bedieningsjuffrouw een Nederlandse was – en wij maar ons best doen in Frans en Engels, en zij natuurlijk ook.

PingPong H:M = 2:0

 Woensdag 21 sept 2016

 Auto 283928 – 283674 = 255 km (14:45 – 18:33 uur) in La Pâture – Yport

Bijtijds in Mont-saint-michel met een overvolle shuttle bus, fietsen mag niet, wandelen wel.

Fraaie vesting en abdij, maar er zouden niet zoveel mensen moeten zijn. Dankzij al die toesristen kan het evenwel zo bestaan, maar het is één grote toeristenfabriek. De abdij (ook zeer druk en luidruchtig vanweg galmende stemmen door rondleiding-leiders) was de moeite waard, mn vanuit bouwkundig oogpunt. Indrukwekkend verschijnsel eigenlijk. Dat het “dorp” eronderaan de heuvel is bijgekomen, tja dat is logisch nu alleen maar eetgelegenheden, maar vroeger natuurlijk allerlei ambachten.

Tegen de middag hadden we een naturistencamping gevonden, maar die was al gesloten. Dan maar naar een gewone campng waar niet geheel toevallig veel nederlanders stonden. Prachtig langs de krijtrotsen gelopen, incl oude duitse bunkers.

 Donderdag 22 september 2016

Auto 284036 – 283928 = 108 km

Via de kust geslingerd, langs 2 plages met grind en laag water, prima geklede camping, rustig en elkker in avondzonnetje: La Guerlandes. Met een eigen restaurantje waar we heerlijk gegeten hebben en leuk konden praten met de franse die ons bediende.

Vrijdag 23 september 2016

Auto 284343 – (ned grens bij 284261, 14:15) – 284036 = 331 km (wel veel)

Via België een ernorme partij omleidingen om de grens in Zeeuws Vlaanderen over te komen in de richting van de naturistencamping Het Zwarte Gat. ’s Avonds een heerlijk ouderwets patatje gegeten en de volgende dag met mooi weer heb ik alleen maar geluierd en is Marjanne nog even naar het natursitenstrand geweest op de fiets.

 Zaterdag 24 september 2016

Alleen lui

 Zondag 25 september 2016

Auto 284367 – 284745 = 378 km naar huis via Wemeldinge

’s Morgens toch nog even naar het bootstrand en gezwommen wat natuurlijk ijskoud was, maar toch.

Toen via tunnel naar Wemeldinge en naar huis 18:55 aankomst via Wok chinees in Opeinde.

Deze vakantie 2957 km gereden, met de skifjes en een redelijk aantal keren geroeid.

Allemaal redelijk goed bevallen, helaas de camping bij Nantes niet.

 

RoeiTrainingen Marjanne en Hans

13/9 behoorlijk rsutig gevaren en ong 8,5 km heen en terug op de Erdre gevaren, na allerlei commotie over het bereiken van de UNA en daar moegen roeien etc.

15/9

H: 3x (8x 15 halen 70%/ 60 sec rust)/ 5 – 10 min rust , 9100 m, gem 3:07,5/500 m, 56:52,6 min

M: 1,5 x zelfde , 51:54,5 min, 7861 m, 3;18,9/500 m

17/9

H: 6x 5 min 70% t 24/5 – 10 min rust, ik heb geen registratie maar tijden lagen tussen 2:20 – 2:30/500 m

M: 4x zelfde, totaal 9480 m (we zijn ook verder gekomen) 3;11,4/500 m, 1:00:30,8 uur en 1217 halen, de intervallen tussen 3:00 – 2:43/500 m

19/9

Lange duurtaining, M: 9093 m, 3:11,9 en 58:10,4 min.; H 10984 m, 2:41,9 en 58:32,0 min – ik heb een paar keer rondgemaakt om gelijk met Marjanne op te roeien. We kwamen nu ook wat roeisters tegen die serieuze roeisters waren (nat equipe, WK R’dam).

Dat was de laatste training, bootjes afriggeren en opladen en terug.

Natuurijk hadden we een aantal jaren geleden als onze auto daarop aangeschaft, dus we konden de bootjes bovenop het dak goed vervoeren en ook was er in de auto wat meer moegelijkhden gemaakt om te slapen.

Het zoeken naar roeiwater in een land waar op dat moment (september 2016) het nog best wel aardig van temperatuur was, is duidelijk: Frankrijk en dan niet tever Frankrijk in. En zo kwamern we uit op het roeiwater van Nantes. Via de website www.whichrowingcamp.com kwamen we op een aantal mogelijkheden aan de Loire en hebben we voor Nantes gekozen : Club Université d'Aviron, oftewel de Universiteitsroeivereniging. Nou dat kon niet beter en zo zouden we op weg gaan.

Hieronder ons verslag van de reis en vakantie met wat foto's, in gedeelten opgesplist.

Reisverhalen van roeivakantie 2016 in Frankrijk

Zaterdag 10 sept 2016,

Auto 282346  - 281788 = 588 km

07:45 uur weg uit Oudega naar verjaardag Lauren bij lotte. We hebben de auto en karretje maar neergezet in het Lage Bergsche Bos vlakbij De Maas en fietsen gepakt naar lotte. Ik ben nog even naar De Maas geweest om onze kleding af te halen. Bij Pieter & Lotte kreeg ik weer de meldingen van een systemupdate. Uiteindelijk heb ik op ja gedrukt en toen begon de ellende:

Na een herstart moest ik mijn pincode/wachtwoord intikken en die wist ik niet meer. Na 3 foute keren de puk-code en die ligt natuurlijk thuis. Naar huis gaan zou ik graag gewild hebben, maar daar was Marjanne erg op tegen en wel terecht. Nu ik dit schrijf (18/9 13:18) denk ik daar anders over.

Onderweg tijdens het rijden diverse codes geprobeerd en uiteindelijk kreeg ik de melding dat mijn simkaart onbruikbaar was geworden. Dus niet meer bellen, maar ook geen internet via de bundels die ik had gekocht. DAT WAS HEEEEEL ERG KLOOOTE.

Wat betreft het fietsen in Rotterdam, dat was ook een ‘crime’ volop wegopbrekingen en omrijden. Echt verschrikkelijk en misschine wel ouderwets. Op de trugweg reed ik nog lek ook, en dus op zoek naar een fietswinkel. Na 5 fietswinkels vonden we er uiteindelijk één, voor een buiten en binnenband en plakspullen. E.e.a. op de camping in Coueron pas gerepareerd. Om 14:45 uur gingen we weg uit Rotterdam, ons gehele reisplan wat bijstellen en ik verschrikkelijk de pest in omdat we onderweg geen camping of camperplaats konden opzoeken door de onbruikbare simkaart.

Op zoek naar een overnachtingsplaats hebben we toch maar gekozen voor een camping en wel Camping Bellevue op de weg van Amiens naar Albert in Autruille. Om 20:30 op de camping en de baas van de camping kwam er net aan. Zag ons probleem met de spanning van het bandje van het karretje en haalde promt z’n compressor uit de auto. Helaas ging het opblazen niet van een leien dakje. Om 22:00 te bed en erg warm in de auto en alles in het donker.

Onze eerste vakantiedag begon goed: onbruikbare simkaart, dus geen internetverbinding onderweg, achterbandje van de fiets lek waardoor we veel later vertrokken en nog eens een zachte band van het karretje. Dat moest allemaal opgelost worden. Uiteindelijk heb ik de volgende dag wel een mailtje naar T-Mobile, maar nog steeds geen antwoord.


Zondag 11 sept 2016,

Auto : 282362 – 282346 = 16 km, 10:55 uur op weg.

Het bandje van het karretje was niet helemaal leeg, maar ook niet helemaal vol en de campingbaas kon hem niet voller krijgen. Dus togen we naar Albert om daar bij een pomp de band op te pompen. De campingbaas had ons verteld waar we moesten zijn. We vonden uiteindelijk de Super U waar ook een luchtpomp was. Zo gezegd zo gedaan en de band flink op gepompt en toen ik het dopje erop draaaide, vloog het ventiel er uit en was de band geheel plat. Wat nu??? ANWB gebeld, en die vertelde ons dat we geen hulp konden krijgen omdat we geen aanhangwagensupplement hadden. Ze adviseerden ons met het wiel naar een garage te gaan en dan te laten repareren. Intussen even wat boodschappen gedaan. Wiel eraf, bagage laten zitten, eng hoor bedachten we achteraf – maar het ging goed. Krik eronder met extra stenen. En terug naar onze campingbaas. Die wist ons een garage te melden waar we maandagochtend naar toe konden. We konden elektriciteit en onder begeleding internet krijgen, dus wat zaken nakijken.

’s Middags een wandelingetje gemaakt en ’s avonds lekker zonnetje en kaasje, wijntje en slapen in de auto.


Maandag 12 sept 2016,

Auto: 282980 – 282363 = 617 km

Eerste probleem: lekke band karretje oplossen, het ventiel was eruit gesprongen. De campingbaas wist een adresje van een goede en niet dure garage in de buurt, met uitleg wij er naar toe. Wat is het franse woord voor aanhangwagen: remorque. Gelukkig zag ik het bord staan, terwijl Marjanne reed en binnen 20 min was alleen het ventiel vervangen à raison 10 euro. Wij op weg naar de Super U in Albert waar we het karretje hadden laten staan (en alle spullen stonden er nog op!!). Bandje eronder gezet, niet zo eenvoudig want de krik was te klein: steentjes eronder en band weer leeg laten lopen, vastgemaakt en weer opgepompt (want bij dat P-terrein was een autowas-straat met pomp etc.) Wij op weg om 11:15 uur via Rouen, Caen, etc .. – komt nog), met een flinke omleiding bij Rouen en in de 18:00 file zitten van een grote stad. Uiteindelijk vonden we de camping mbv Google Maps ingezet op het laatste stukje, toen we aanvankelijk het probeerden met de kaart. Om 19:30 uur bij de camping, waar bleek dat wij de enige aanwezige zijn (behalve natuurlijk de fransman die ons ontving) en toen konden we bijkomen wijntje en rustig tent opzetten die dus pas om 21:15 uur stond. Toen we gingen slapen: eerste pech was de rijskweg die erg dicht bij lag en we dus continu horen (mn als je gaat slapen), tweede pech in het geheel geen wifi op het terrein. Naast de pech van m’n simkaart is dit wel een echte domper vind ik.

Terugkijkend hebben we toch te lang en te veel gereden meer dan de beoogde 400 km/dag en zo’n 8 uur in de auto is niet leuk. Natuurlijk reden we naar de definitieve bestemming, dus dan ga je door. Maar leuk is anders. En dan ook nog zo’n pech-dingen als wifi en langs een rijksweg. We nemen ons voor de terugweg dan in maar in 3’en te doen en na 2 dagen verder te reizen.

 

positie 16
positie 18

Additional information